Tanssiryhmä Gruppen Fyra juhlii kaksikymppisiään ajankohtaisella kantaesityksellä GOODWILL sekä vanhoilla hittiteoksilla vuosien varrelta. 

Tanssiryhmä Gruppen Fyra perustettiin v. 1998 neljän tanssitaiteen maisterin voimin tavoitteenaan työllistää itse itsensä, saavuttaa uusia katsojia nykytanssille sekä luoda helposti lähestyttäviä, viihdyttäviä ja korkeatasoisia tanssiesityksiä. Gruppen Fyran monipuolinen ohjelmistopolitiikka, helposti lähestyttävät ja absurdilla huumorilla höystetty tanssiesitykset, hulvattomat hahmot ja erikoinen liikekieli ovat olleet ryhmän menestyksen avaimia jo 20-vuoden ajan. G4 on yksi harvoista tanssijalähtöisistä ryhmistä tanssin vapaalla kentällä Suomessa. Gruppen Fyran tanssijakollektiivi toimii aktiivisesti tuottaen omia teoksia, mutta myös tilaamalla esityksiä vierailevilta koreografeilta ja toteuttamalla tilausteoksia yrityksille ja muille tahoille.

Gruppen Fyran 20-vuotisjuhlat käynnistyvät huhtikuussa koreografi Maija Nurmion kantateoksella GOODWILL. Hyvyyttä ja sen häilyvyyttä käsittelevä tanssiesitys nähdään Kanneltalon konserttisalissa 12-15.4.2018. ”Goodwill” tanssiteos on ruumiillinen tutkielma hyvyyden luonteesta ja sen häilyvyydestä mielihyvätekijöiden aallokossa henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Se syntyi halusta puuttua yhteiskunnassa vellovaan näköalattomuuteen: vihapuheeseen, ihmiskunnan huonovointisuuteen, luonnon resurssien ylikäyttämiseen ja materialismiin. Vastalauseena näköalattomuudelle, teos perustaa maailmankuvansa yhteisvastuulle, mielikuvitukselle, kinesteettiselle ja toiminnalliselle empatiakyvylle. Goodwill on Gruppen Fyran ja koreografi Maija Nurmion ensimmäinen yhteistyö.  Lavalla nähdään valovoimaiset naistanssijat Jenni Nikolajeff, Lotta Wichmann, Virpi Juntti ja Pia Liski sekä taiteilija Raimo Saarisen viherveistoksia.

Toukokuussa uusintaensi-iltassa nähdään seitsemän vuoden takainen hittiteos ÄITI!, joka on hyväntuulinen, pilke silmäkulmassa tanssittu kannanotto äitiyteen ja vanhemmuuteen. Aina ajankohtainen Äiti!- esitys sisältää arjen kommelluksia ja sattumuksia, tuhansia papiljotteja, äitiyden tunteiden kirjoa ja hassua huumoria Gruppen Fyran tyyliin. Esitykset pyörivät Kaapelitehtaan Turbiinisalissa 10-13.5.2018, varsinainen äitienpäiväjuhlanäytös yllätyksineen järjestetään su 13.5. klo 14. Vuoden aikana luvassa myös kiertue-esityksiä ympäri Suomea.

Gruppen Fyran ja Antti Lahden viime vuoden roudariesitys Pitkät Piuhat on saanut kutsun kesäkuun alussa Latviaan Riikaan Time to dance (Laiks Dejot)- festivaaleille. Vuodesta 2006 järjestetyn kansainvälisen tanssifestivaalin tämän vuoden teemana on juhlia Latvian, Liettuan, Viron ja Suomen itsenäisyyttä.  Esiintymisten lisäksi Gruppen Fyran tanssijat pitävät tapahtumassa tanssitunteja ja työpajoja paikallisille tanssitaiteilijoille. Gruppen Fyra on tehnyt yhteistyötä ja molemminpuolista kulttuurivaihtoa latvialaisten tanssitaiteilijoiden kanssa aina vuodesta 2011.

Gruppen Fyran juhlavuosi huipentuu syyskuussa järjestettäviin kahden viikon tanssikarkeloihin, joissa esiintyvät Gruppen Fyran entisiä ja nykyisiä tanssijoita sekä vierailijoita vuosien varrelta. Kaapelitehtaalla nähdään koko illan teoksia (mm. Pitkät Piuhat, Shiranai-Hito) sekä lyhyitä tanssiesityksiä ja Gruppen Fyran tanssielokuvia.