Tanssiryhmä Gruppen Fyra tuotti vuonna 2021 yhden kantateoksen sekä yhden tanssielokuvan

KAURI HONKAKOSKI JA Gruppen Fyra: JUHLAT (The Soiree)

Kauri Honkakosken ohjaama ja koreografioima JUHLAT teos valmistui maaliskuussa 2021 mutta koronarajoitusten vuoksi ensi-ilta siirtyi keväältä syksyyn. Teoksen ensi-ilta ja esitykset nähtiin Kanneltalossa 22-25.9.2021, esityksiä yhteensä 5 + ennakkonäytös, katsojia yli 400. Teos sai kiittävät arvostelut ja yleisöpalaute oli loistavaa. Lisäesityksiä tulossa vuonna 2022 tanssifestivaaleille Suomessa ja ulkomailla sekä pääkaupunkiseudulla.

Kuolema-teossarjan ensimmäinen osa, Juhlat (Kanneltalo, 2021) kertoi elämän pelosta. Tragikoomisessa teoksessa neljä henkilöhahmoa asuttivat ränsistynyttä suljettua tilaa, jonka visuaalinen maailma viittasi menneeseen loistoon. Dramaturgiaa kuljetettiin toiminnan, liikkeen ja visuaalisen symboliikan avulla. Inspiraatiomateriaalina, erityisesti tunnelmien ja teoksen maailman rakentamisessa, käytimme Samuel Beckettin näytelmätekstiä Leikin loppu. Kuolema- teosarjan seuraavan osan harjoitukset alkoivat ohjaaja Kauri Honkakosken kanssa marras-joulukuussa 2021.

OHJAUS Kauri Honkakoski; DRAMATURGIA Kauri Honkakoski ja Sisu Nojonen
ESIINTYJÄT: Tommi Haapaniemi, Virpi Juntti, Pia Liski ja Katri Soini
VALOSUUNNITTELU: Sisu Nojonen
ÄÄNISUUNNITTELU: Tuuli Kyttälä

YLEISÖTYÖ
23.9.2021 YLEISÖKESKUSTELU 35 osallistujaa
15.9.2021 Tutustu tanssii- vierailu, 13 osallistujaa avoimiin harjoituksiin 5 esitystä, 1 ennakkonäytös
ENNAKKONÄYTÖS YLEISÖÄ 15 kpl
YLEISÖÄ varsinaisissa näytöksissä yhteensä 413 kpl

ARVOSTELUJA:
”Gruppen Fyra bjuder än en gång på något nytt. Det nya verket Festen är ett fint koreograferat möte mellan en rad udda karaktärer.
JAN-PETER KAIKU/ Hufvudsstadsbladet 25.9.2021

Neljän tanssijan roolihahmot ja läsnäolo ovat sataprosenttisia. Lopun myrskyriepottelussa he kaikki pääsevät näyttämään myös akrobaattista liikeosaamistaan kieriessään sikin sokin pitkin huonekaluja..”
ANNIKKI ALKU/ Demokraatti 24.9.2021

WHEN THE NIGHT FALLS/KUN SAAPUU YÖ

Gruppen Fyran ja ohjaaja Kimmo Leedin yhteistyö on taas jatkunut uuden lyhytelokuvan merkeissä. Vuonna 2020 alkoi uuden elokuvan suunnittelu Suomen Kulttuurirahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen apurahojen tukemana.  When the night falls on saanut inspiraationsa Antti Lahden Gruppen Fyralle koreografioimasta teoksesta Liian Pitkät Katseet (2019). When the night falls- elokuvan käsikirjoitus on Kimmo Leedin ja Juha Harjun käsialaa. Tanssielokuvaa harjoiteltiin elo-lokakuussa 2020 ja kuvattiin marraskuussa 2020. Elokuvan jälkituotanto siirtyi vuodelle 2021, jolloin tehtiin jälkiäänitykset, sävellys (Mari Sainio), leikkaus jne.  Gruppen Fyran, Kimmo Leedin ja Side Storiesin tuottama tanssielokuva When the night falls valmistui marraskuussa 2021. Elokuvan ensi-ilta pidetään keväällä 2022.

Tanssielokuva Kun saapuu yö on lähitulevaisuuteen sijoittuva kertomus luhistuvan yhteiskunnan kauhuja pakenevasta naisesta. Matkallaan nainen kohtaa ihmisiä, joiden luottamuksen varaan hän joutuu asettamaan koko tulevaisuutensa. Sanaton elokuva kumartaa dystooppisten elokuvien realistiselle estetiikalle, jossa olemme nähneet yhteiskunnan romahtamisen aiheuttaman selviytymistaistelun rampauttamia ihmisiä. Kertomus kuvaa universaalia kosketuksen ja ymmärryksen kaipuuta, sillä tiedämme, että ilman muita emme ole mitään.

Lue lisää