HUIPPUVIERAILU VIROSTA KAKTUS-TANSSIFESTAREILLE LOKAKUUSSA!

Taideosuuskunta Piellos järjestää kymmenennen kerran Kaktus tanssifestarit Kaapelitehtaalla, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämöllä lokakuussa 2022. Teemana festareilla on Baltic meets Kaktus ja se on osa Suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön tukemaa kulttuurivaihtohanketta Suomen ja Viron välillä. Festivaaleilla nähdään mm. Tanssiryhmä Gruppen Fyran kehuttu, tanssiteatteria ja fyysistä teatteria yhdistelevä tanssiteos The Soiree (Juhlat), ohjaus Kauri Honkakoski sekä virolaisen Fine5 Dance Theaterin 30-vuotisjuhlateos EUTOPIA.

12-14.10.2022 klo 19 The Soiree (Juhlat)

15.10.2022 klo 19 EUTOPIA

Liput 15,50-22,50€ (+toimituskulut), Liput

Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2 krs.
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 / 117
00180 Helsinki

 FINE5 Dance Theater on yksi tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista nykytanssiryhmistä Virossa. Tämä voittoa tavoittelematon järjestö perustettiin vuonna 1992, kun viisi tanssijaa Anu Ruusmaa, Katrin Laur, Tiina Ollesk, Oleg Ostanin ja René Nõmmik perustivat oman ryhmänsä. Heidän työhönsä vaikuttivat 90-luvun alussa perinteiset modernit tanssitekniikat, mutta 90-luvun lopun jälkeen työskentelytavat ovat muuttuneet merkittävästi yhdistäen erilaisia uusia lähestymistapoja ihmisen liikkumiseen, somaattisia periaatteita ja erilaisia strategioita, ideologioita ja käytäntöjä. Vuodesta 1997 lähtien teatterin avainhenkilöitä ovat olleet Rene Nõmmik ja Tiina Ollesk.

EUTOPIA

Fine5 Dance Theaterin 30-vuotisjuhlavuoden kantaesitys ”EUTOPIA” tarkastelee metaforaa paikasta, jossa oleminen antaisi meille positiivisen kokemuksen. Joskus tuntuu todella siltä, ​​että meidän on vaikea löytää itseämme ja paikkaamme jatkuvasti muuttuvassa epävakaassa maailmassa, mutta vielä vaikeampaa on pysyä rehellisenä itselleen tässä kaaoksessa. EUTOPIA on tila, jossa ruumis kohtaa hengen, tunteet ajatuksen, menneisyys nykyisyyteen ja ovi tulevaisuus avautuu. ”Sivilisaation kuoleman hyväksymisen sijaan meidän on taisteltava sivilisaation puolesta, joka on todella sivistynyt” (Mann & Wainwright, Climate Leviathan: A Political Theory of Our Planetary Future (2018)

TYÖRYHMÄ

Tanssi ja koreografia: Tiina Ollesk, Renee Nõmmik, Helen Reitsnik, Simo Kruusement, Richard Beljohin, Michelarcangela Radatti (Italia)

Musiikki: Aleksandr Žedeljov eli FAERSHTEIN (Russian Theatre)

Valotaiteilija: Airi Eras

Puvut: Kalle Aasamäe

Maailman ensi-ilta Tallinnassa 16.9.2022,

Esitykset Kaktus festivaaleilla Helsingissä Kaapelitehtaalla 15.10.2022 klo 19, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2 krs.

Lisätietoa: https://www.fine5.ee/en/topical/eutopia-premier-16-09-2022/

KAURI HONKAKOSKI & GRUPPEN FYRA: The Soiree (Juhla)

Kuolema-teossarjan ensimmäinen osa, The Soiree, Juhlat kertoo elämän pelosta. Tragikoomisessa teoksessa neljä henkilöhahmoa asuttivat ränsistynyttä suljettua tilaa, jonka visuaalinen maailma viittasi menneeseen loistoon. Päivät matelivat ulkomaailmaa peläten ja valtapelejä pelaten. Dramaturgiaa kuljetetaan toiminnan, liikkeen ja visuaalisen symboliikan avulla.Inspiraatiomateriaalina, erityisesti tunnelmien ja teoksen maailman rakentamisessa on käytetty Samuel Beckettin näytelmätekstiä Leikin loppu.

The Soiree (Juhlat) on fyysistä teatteria ja tanssiteatteria yhdistelevä mustan humoristinen esitys. Ohjauksesta vastaa kansainvälisesti palkittu fyysisen teatterin ohjaaja, Corporeal Mime -näyttämötaiteilija Kauri Honkakoski. Teoksessa esiintyvät Gruppen Fyran tanssijat Tommi Haapaniemi, Virpi Juntti, Pia Liski ja Katri Soini. Äänisuunnittelu Tuuli Kyttälä ja valosuunnittelu Sisu Nojonen. Teos on kiertänyt festivaaleilla niin ulkomailla kuin Suomessakin, nyt toivotut lisänäytökset Helsingissä Kaapelitehtaalla 12-14.10.2022.

Outo, vinksahtanut ja silti tai juuri siksi vastustamattomasti mukaansa imevä.
– Annikki Alku, Demokraatti

Det fina är det att det tydligheten till trots finns plats för egen avläsning och att tolkningen av
rollerna görs så att inget känns färdigtuggat.
– Jan-Peter Kaiku, HBL

TYÖRYHMÄ:
Ohjaus & dramaturgia: Kauri Honkakoski
Tanssijat: Tommi Haapaniemi, Virpi Juntti, Pia Liski ja Katri Soini (vier.)
Valosuunnittelu: Sisu Nojonen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Visualisointi: Kauri Honkakoski & Sisu Nojonen
Kuvat: Noomi Ljungdell
Traileri: Jonathan Rankle
Tuotanto: Gruppen Fyra /Taideosuuskunta Piellos

SAAPUMISOHJEET:

Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2 krs, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki

Kätevimmin löydät paikalle Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli uuden Lasipihan kautta (Kaapeliaukio 3). Kulje Lasipihan läpi ja nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Ovelta pääset toiseen kerrokseen joko portaita tai hissillä.

Lämpiöömme ja näyttämöllemme pääsee myös esteettömästi. Esteetön kulku onnistuu tällä hetkellä parhaiten Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta tai B-portaan hissillä Kaapelitehtaan sisäpihalta. Porttikongista on luiska Konttoriin, ja Konttorin läpi kulkemalla pääsee hissille. Kahvilatyöntekijöitä on ohjeistettu opastamaan vierailijat eteenpäin.