Gruppen Fyra yhteistyössä Suomen Tanskan Kulttuuri-instituutin ja Finpron kanssa:

CITYWO(MEN) – Suomalaista nykytanssia, muotia, muotoilua ja musiikkia 25.-27.8.2016 Illums Bolighusin näyteikkunoissa, Strøget, Kööpenhamina.

Gruppen Fyra muutti Kööpenhaminan kuuluisan designtavaratalon Illums Bolighusetin ikonisiin näyteikkunoihin kolmeksi päiväksi elokuun 2016 lopulla. Illums Bolighus sijaitsee Kööpenhaminan parhaalla ostospaikalla Strøget-kävelykadulla. Sen näyteikkunat ovat kaupungin näkyvimmät ja arvostetuimmat. Päivittäinen tavaratalon aukioloaikana (klo 10-19/20) tapahtuva maratontanssi kommentoi terävillä tuokiokuvilla brändien täyttämää arkeamme.

Teoksessa tanssivat Virpi Juntti, Pia Liski ja Jenni Nikolajeff.

Improlavastajana toimii Kööpenhaminassa työskentelevä suomalainen kuvataiteilija Mari Keto.

Teoksen äänimaisema on muusikko Teemu Mustosen ja Lauri Kallion (Metropolia ammattikorkeakoulu) suunnittelema.

Citywo(men)-esitys on Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin tilaama ja tuottama ja toteutettu yhteistyössä Finpron ja Illums Bolighusin kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tuki projektin taiteellista osuutta osana Team Finland –hanketta.  Yhteistyössä mukana myös CHART ART FAIR -taidemessut, Fiskars/Iittala, Andiata, Frenn, Isku, Plantui, Mähöne Brothers, Marita Huurinainen, Noolan, Lovia, Tonfisk Design, R-Collection, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Suomen Kööpenhaminan suurlähetystö.

Kuva: Riikka Sundqvist