Gruppen Fyran 25-vuotisjuhlavuosi käynnistyy Kauri Honkakosken ohjaamalla uutuusteoksella SAATTUE, ensi-ilta maaliskuussa Kanneltalossa 2023.

SAATTUE
Harras ja makaaberi sielunmessu uskomattomille
Camp-henkinen seurakunta kokoontuu kaipaamaan kuolleita ja kurottelemaan kohti lohtua. Edesmenneet vapautuvat mutta löytävätkö jäljelle jääneet rauhan?

Esitykset: 29.3.2023 SAATTUE, ensi-ilta klo 18:00; Kulttuurikeskus Kanneltalo, Klaneettitie 5

Muut esitykset: 31.3. klo 18:00, 1.4. klo 15:00, 4.4.klo 18:00 ja 5.4. klo 18:00

Saattue on kollektiivisen alitajunnan maisemaan asettuva runollinen rituaalien kuva. Ohjaaja Kauri Honkakoski ja tanssiryhmä Gruppen Fyra jatkavat fyysisen teatterin ja nykytanssin yhdistämistä omintakeisella tavallaan. Saattue on työryhmän Kuolema-trilogian itsenäinen toinen osa. Ensimmäinen osa Juhlat (Kanneltalo, 2021) kertoi elämän pelosta – siinä neljä ihmistä takertui epätoivoisesti menneeseen.

”Outo, vinksahtanut ja vastustamattomasti mukaansa imevä.”
– Demokraatti (Juhlien arvio)

”Hienosti koreografoitu kohtaaminen outojen hahmojen välillä.”
– HBL (Juhlien arvio)

Kauri Honkakoski on kansainvälisesti palkittu fyysisen teatterin ohjaaja- dramaturgi ja Corporeal Mime -näyttämötaiteilija. Gruppen Fyra on vuodesta 1998 toiminut helsinkiläinen tanssiryhmä, joka leikittelee nykytanssin, huumorin ja tanssiteatterin rajapinnoilla. Ryhmä toimii tanssijalähtöisesti ja tilaa teoksia vierailevilta koreografeilta. Saattueessa lavalla nähdään myös tanssia ja teatteria harrastavia ikäihmisiä.

TYÖRYHMÄ:
Ohjaus, dramaturgia: Kauri Honkakoski
Esiintyjät: Pia Liski, Tommi Haapaniemi, Katri Soini (vier.) sekä avustajina Eija Klinga, Terhi Topp ja Christina Turtiainen
Valosuunnittelu: Sisu Nojonen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Visualisointi: Kauri Honkakoski & Sisu Nojonen
Valokuvat: Minna Kurjenluoma
Tuotanto: Taideosuuskunta Piellos/Gruppen Fyra & Kanneltalo

Liput: 20/15€ + toimistumaksu

Osta lippu