GRUPPEN FYRA

Helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra (G4) on perustettu v.1998. Gruppen Fyra on yksi harvoista tanssijalähtöisistä ryhmistä tanssin vapaalla kentällä Suomessa. Ryhmä tuottaa vuosittain 1-3 kantaesitystä. Omien tuotantojen lisäksi Gruppen Fyra tekee tilausteoksia erilaisiin juhlatilaisuuksiin ja kiertää repertuaariohjelmistollaan Suomessa ja ulkomailla. Gruppen Fyra on työllistänyt omien tanssijoittensa lisäksi 16 vierailevaa koreografia sekä lukuisia tanssijoita ja muuta taiteellista henkilökuntaa vuosien varrella.

Gruppen Fyra taiteellinen käsiala muodostuu leikkisästä asenteesta yhdistellä rohkeasti erilaisia tanssitaiteen genrejä, huumoria, kaupallisuutta, populaarikulttuuria ja tanssiteatteria mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Ryhmä on saavuttanut tinkimättömällä, omannäköisellä, helposti lähestyttävällä ohjelmistopolitiikallaan ainutlaatuisen katsojapohjan ja G4 fanijoukon. G4:n tavoitteena on ollutkin saavuttaa uutta yleisöä ja viedä tanssi sinne, missä ihmiset on. Ryhmän tanssijat ovat teknisesti taitavia ja monipuolisia, ilmaisultaan vahvoja ja rohkeita tanssin ammattilaisia. Heiltä löytyy kyky heittäytyä erilaisiin esiintymistilaisuuksiin – ja paikkoihin, improvisoinnin kautta ensemble onkin hitsautunut tiiviiksi porukaksi. Ryhmää yhdistää huumori, luottamus ja pitkän yhteistyön tuoma syvempi ymmärrys kanssatanssijoista.

Oman taiteellisen toimintansa lisäksi Gruppen Fyra on järjestänyt Kaktus-tanssifestivaalia vuodesta 2005. Tavoitteena on ollut luoda vaihtoehtoinen festivaalikonsepti, joka tuo yhteen sekä uudet tekijät, että jo paikkansa vakiinnuttaneet tanssitaiteilijat ja muut näyttämötaiteen edustajat.
Yleisötyötä järjestetään yleisökeskusteluiden, taiteilijatapaamisten ja työpajojen muodossa.

Gruppen Fyrassa tanssivat tällä hetkellä muun muassa Tommi Haapaniemi, Virpi Juntti, Pia Liski, Jenni Nikolajeff, Kaisu Hölttä sekä lukuisia muita tanssin ammattilaisia vierailijoina. Gruppen Fyra toimii itsenäisenä yksikkönä Taideosuuskunta Pielloksen kautta.

Ota yhteyttä >